Razowy makaron z warzywami



Razowy makaron z chrupiącymi warzywami (porcja na 2 osoby)

makaron z warzywami

Składniki:

Makaron razowy 100 g

Pomidory koktajlowe 6szt

Brokuły 150 g

Cukinia 100g

Liście bazylii

Sól, pieprz, zioła prowansalskie, czarnuszka

łyżka oleju rzepakowego

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente w lekko posolonej wodzie. Rozgrzać patelnię z olejem, wrzucić umyte warzywa i delikatnie podlać odrobiną wody, dodać przyprawy. Poddusić kilka minut, tak aby warzywa pozostały chrupkie. Dodać ugotowany makaron. Podawać na ciepło posypując liśćmi bazylii.

zdrowe przepisy

 

Wypróbuj też pysznej tarty z botwinką i twarogiem

 



Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments